Home

De registratie van de lezing 'Een huis vol!' is inmiddels gesloten.

Online deelnemen kan nog steeds! Met deze link: 

https://vimeo.com/555653670/3767172537

kunt u zaterdag meekijken naar de livestream. Tot dan!

 

Datum            zaterdag 19 juni 2021

Tijd                 14.00-15.00 uur

Locatie            Digitaal via Vimeo of live vanuit het museum

Spreker           Anita Jansen, senior conservator 

Kosten            Zowel de fysieke lezing als de livestreams zijn kosteloos te bezoeken

 

Een huis vol!
De betekenis en de restauratie van het unieke Apostelhuis van Jan Schoonhoven

De Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven (1914-1994) kennen we vooral van zijn wereldberoemde witte reliëfs, die hij maakt vanaf begin jaren 60 van de 20e eeuw. Al eerder, in de vroege jaren 50, als het niet zo goed met hem gaat, maakt hij een uitzonderlijk kunstwerk dat hij zelf een Apostelhuis noemt. Dit ontroerende kleine huis (H 36 x B 35,5 x D 9 cm) is een sleutelstuk binnen het oeuvre van Schoonhoven. Het markeert de overgang van het vroege, nog figuratieve werk naar de eerste abstracte reliëfs en is daarom onmisbaar voor het begrip van het oeuvre en de werkwijze van Schoonhoven. Lang was het zoek maar sinds 2019 behoort dit bijzondere object van papier en karton tot de collectie van Museum Prinsenhof Delft. Afgelopen jaar is het uitgebreid onderzocht en gerestaureerd. In deze lezing volgen we de verschillende fasen van de complexe restauratie en vertellen over de meer dan 40 interessante figuren die het Apostelhuis bewonen.

De restauratie kwam tot stand met financiële steun van de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar BankGiro Loterij Restauratiefonds).

Aanmelden kan via het tabblad 'Registreren' bovenaan deze pagina

Digitaal: De mail met link naar het event waarmee u kunt deelnemen ontvangt u vrijdag 18 juni. U hoeft hiervoor niet in te loggen of een account te hebben.

Live: I.v.m. de beperkte capaciteit is het momenteel helaas niet mogelijk om meerdere personen tegelijk aan te melden. Deelname aan de lezing is kosteloos, als u het Apostelhuis en de rest van de collectie van Museum Prinsenhof Delft vooraf of na afloop wilt bekijken dan heeft u een ticket met tijdslot nodig. Deze kunt u apart boeken via prinsenhof-delft.nl/tickets. Daar vindt u ook de coronamaatregelen die het museum treft voor een veilig bezoek.